Foto-album


Ploegfoto uit een reclamebrochure van de firma DELAGE. Zij waren zo trots op de prestaties van hun Belgische renners in de Tour van 1921 dat ze er meteen een folder over uitgaven.
De renners van Delage wonnen in 1921 elf van de vijftien etappes en leverden de winnaar van de Tour de France: Victor Leenaers (midden).


Met nummer 139 heeft Victor Lenaers de Tour de France gewonnen in het klassement der “onverzorgden” of “isolé’s”. De gegroepeerde renners (of “groupé’s”) reden met nummers onder de honderd.

Huldiging na de aankomst in Nice. Foto met handtekening van Victor Lenaers.


Bij de start van de Groote Prijs van Tongeren op de baan in 1921 poseren de drie favorieten voor de fotograaf: Despontin, Vermandel en Lenaers (vlnr)


Onverzorgde renners mochten onderweg geen eten of drinken aannemen. Daarom droegen ze niet allen reservetubes rond hun nek, maar ook goed gevulde etensbuidels.

 


Als “onverzorgde” was het verboden om onderweg hulp aan te nemen of kapotte onderdelen te vervangen. Volgens organisator Henri Desgrangre was de Tour de France een strijd van De Mens tegen Het Noodlot.Victor Lenaers in de Alpen. Geen massaal toegestroomd publiek; alleen een enkele herdersjongen volgt zijn verrichtingen.


Lenaers met Muller en Sellier aan zijn wiel, na hun ontsnapping in de etappe van Straatsburg naar Metz, tijdens de Tour de France in 1921.